tirsdag 31. juli 2012

Et effektivt våpen når redselen griper tak



Min datter har vært litt for ivrig på å se skumle ting på tv og film denne sommeren. Hun har blitt godt opplært i uhygge gjennom Harry Potters univers, men nå har det avansert til litt mer skrekk. Hun har alltid vært mørkredd og sunget høyt i trapper og mørke kroker- ja, hvem har ikke det?? Nå har hun funnet et nytt våpen når det røyner på. Vi koste oss med å se den fantastiske OL-åpningen på fredag. Et av de største øyeblikkene var da Rowan Atkinson deltok på fremføringen av Chariots of Fire. ( Når du kommer 47 minutt inn i NRK-opptaket dukker det opp!) Mitt yndlingsstykke + min yndlingshumorist. Uslåelig kombinasjon! Og nå har min datter også fått et nytt ”latterbilde” å mane frem når det blir skummelt med mørke kroker. Og i tillegg synger hun på melodien. Anbefales!
Og her fra selve filmen:

søndag 22. juli 2012

"Jag spelar för livet", 22.07.12



Har nettopp oppdaget denne fantastiske damen. Og syns det er en fin sang å spille i dag.
Gode, varme tanker til alle som i dag savner noen ekstra sterkt. Jeg leter fortsatt etter ordene. Men er takknemlig for alle som prøver- og får det til. Les dette diktet av Frode Grytten hos Knirk i dag. KLEM

lørdag 21. juli 2012

Rask innomhels



PÅ rask "innomhels" som man også kan si det. Skulle ha skrevet masse her, men det er ikke på overskuddslista mi akkurat nå. Men på gjennomreise i ferieNorge fra fjellheim til fjellheim overnattet vi på Vekve hyttetun i Oppdal. Og der følte jeg meg ekstra velkommen da disse akeleiene stod og nikket til meg i hytteveggen.

mandag 9. juli 2012

Feriefarger

 HVITT


 ROSA
LAVENDELBLÅTT

fredag 6. juli 2012

"Matador" ruller og går på mac`en

Ghita Nørby er flott, men min favoritt for tiden er den dama her. Ups, hva var navnet nu...?

Disse late sommerdager da alt og ingenting skal gjøres. Det er bare å nyte det. Og jeg har endelig funnet en serie jeg kan se litt av hver dag- på nrks nett-tv. For jeg er av de som vokste opp uten TV da danskene gjorde det virkelig stort med Matador. Men nå ruller den og går på min pc i ledige stunder når jeg trenger en pause fra lesingen. En serie midt i blinken for meg, dette. Jeg som har hang-up på 1880-tallet syns det er helt greit å forflytte seg til 1930-tallet. Hele pakken er -så fin! Konfliktene med den nye og gamle tiden, de konservative  familietradisjonene og de som kommer inn og forvandler, skaper noe nytt. Jeg er helt med!
Det er på kjøkkenet til Hr Bankdirektør at viktige hendelser blir drøftet..

mandag 2. juli 2012

The looser has to fall

Gråt

Det er noe med å se skuffelsen, sorgen, fortvilelsen.
Sinnet.
De fortapte uttrykkene.
Tomme blikkene.

Men så er det heldigvis bare fotball, da.

Jeg ble vel så opptatt av å betrakte skuffelsen til Italia som gleden til Spania i går. Og selv om jeg heiet på Spania klarer jeg ikke å la være å synes synd på taperne. "Tap og vinn med samme sinn" må da være en naturstridighet.